Botten

2 dl russin

5 st dadlar

1 msk kallpressad kokosolja

1 nypa vaniljpulver

4 dl solrosfrön

Fyllning

5 dl cashewnötter

4 dl lingon

1 citron, både skal och saft

2 msk honung

3 msk kokosolja

Topping

2 dl lingon

2 dl kokoschips

2 msk lakritspulver

Blötlägg russinen i vatten i 15 minuter. Häll av och spara vattnet. Kör solrosfröna i en matberedare till mjöl, eller mal dem. Lägg i russin, dadlar, kokosolja och vaniljpulver och mixa till en massa. Om det blir för torrt så späd med blötläggningsvätskan. Tryck ut massan i botten på en springform. Ställ den kallt.

Fyllning: Kör cashewnötter till mjöl i matberedaren. Tillsätt citronskal och saft, honung och kokosolja och blanda väl. Häll fyllningen i formen ovanpå botten och ställ kallt i minst 3 timmar.

Garnera med kokoschips, lingon och lakritspulver.

Lycka till!