Botten
2 dl russin
5 st dadlar
1 msk kallpressad kokosolja
1 nypa vaniljpulver
4 dl solrosfrön
Fyllning
5 dl cashewnötter
4 dl lingon
1 citron, både skal och saft
2 msk honung
3 msk kokosolja
Topping
2 dl lingon
2 dl kokoschips
2 msk lakritspulver
Blötlägg russinen i vatten i 15 minuter. Häll av och spara vattnet. Kör solrosfröna i en matberedare till mjöl, eller mal dem. Lägg i russin, dadlar, kokosolja och vaniljpulver och mixa till en massa. Om det blir för torrt så späd med blötläggningsvätskan. Tryck ut massan i botten på en springform. Ställ den kallt.
Fyllning: Kör cashewnötter till mjöl i matberedaren. Tillsätt citronskal och saft, honung och kokosolja och blanda väl. Häll fyllningen i formen ovanpå botten och ställ kallt i minst 3 timmar.
Garnera med kokoschips, lingon och lakritspulver.
Lycka till!