Om mig

Hej alla fina människor!

Jag heter Gunilla Norén och arbetar med Karion Reflexologi och till det läser jag till Biopat och arbetar med de delar som är tentade och klara, basmedicin, kinesiologi, zonterapi, öronakupunktur, örtmedicin osv.

Jag växte upp på en gård med mjölkkor, gris och hönor. Alltid med djurens bästa i fokus. Vi gick upp tidigt, utfodrade, mjölkade, klappade, kelade ,och skötte om våra djur. Därefter blev det frukost. Grisen slaktades till jul och blev mat till oss. En ny gris köptes som blev mat över sommaren. Djuren fick bra mat, sån´t som kor, grisar och hönor ska äta. Korn som vi odlade själva och malde på egen kvarn. Potatis som revs i en rivmaskin och hö i riklig mängd. Grisen hade halm att böka och ligga i.

Jag, mina syskon, mamma och pappa åt mat som vi producerat själva. Bra kött från friska djur, goda ägg och riktig mjölk. Potatis som vi odlade själva och hembakat bröd. Kort sagt bra mat och rikligt med motion i arbetet.

Jag flyttade till en annan gård, gifte mig och fick barn men levde ungefär likadant.

Idag finns det kor för köttproduktion på gården där jag bor och för att hålla markerna öppna genom deras betande.Det finns också katter här som förhoppningsvis håller efter alla möss och kaniner för de är ju så söta.

Det som jag lärde mig under min uppväxt finns fortfarande med. Jag odlar mina egna grönsaker men maten som jag äter idag är glutenfri veganmat dvs grönsaker utan säd och mjölk. Sockret är också utbytt.

Det finns så många alternativ att berika svensk husmanskost med. Att ta bort något från sin mat det låter precis som man får mindre att välja mellan. Fast det är tvärtom. Byter du ut  gluten så tar du bort fyra sädeslag: vete, råg, korn och havre men får många andra istället. Bovete, hirs, majs, ris, amarant, quinoa och det finns många mer men de här sex är lättast att få tag på än så länge

Det är samma sak med mjölken. Istället för komjölk så kan man göra mjölk på soja, mandel, ris, hasselnötter, sesam m.m. 

Socker behöver vi inte alls egentligen, men visst är det gott med något sött ibland. Men honung är sött och torkad frukt är sött. I honung och torkad frukt finns det dessutom massor av näringsämnen som saknas i vitt socker.

Jag odlar i stort sett alla grönsaker som familjen äter. Brukar få köpa lök som inte växer så bra här och vitkål och potatis som det går åt mycket av 

Basen i allt odlande är jorden. Det finns många sätt attt odla på och många sätt att sköta om jorden. Det viktiga för mig är att ge tillbaka det som jag tar därför fastnade jag för täckodling. Min jord får kompost, alger, stenmjöl och gräsklipp, halm och annat som går att täcka jorden med

Man behöver inte rensa ogräs så ofta och inte gräva mer än när något ska planteras på våren eller skördas på hösten. Det är roligare att klippa gräs än att rensa ogräs och så växer det så fantastiskt bra och i sin egen takt.

Det går givetvis åt tid att samla och lägga ut täckmaterial men när det är gjort behövs oftast bara tillsyn lite då och då när man ändå är där och plockar det som behövs för dagen.

Frisk jord, friska växter, djur och människor.

Så till bakgrunden till mitt yrke: Mina egna problem började i mitten av 90-talet med en förödande trötthet och problem med magen. Jag avverkade allt inom sjukvården i snabb takt och var efter det ännu sämre. Letade alternativa terapier och fann en kvinna som testade med kinesologi och där började min hälsoresa. Hittade Biopatin och Kairon Reflexologin som hjälpt mej.

Att tillföra näringsämnen som saknas, örter, homeopati m.m. för att rensa kroppen från tungmetaller och kemikalier bekämpa virus och bakterier. Och att göra allt i rätt ordning, det gör stor skillnad på välbefinnandet.

Hösten 2013 blev jag färdig med utbildningen till Kairon Reflexolog.

Läser fortfarande till Biopat och arbetar samtidigt enligt Biopatins teori med de bitar som är tentade och klara basmedicin, örtmedicin, kinesiologi zonterapi o.s.v.

Önskar dig all lycka Gunilla.