Biopati

Biopatin grundades av Kurt Wienberg Nielsen från Danmark. Han ville ha en bred naturmedicinsk utbildning och tog namnet från bios (liv) och patos (sjukdom).

Ordet ”biopati” är namnskyddat och får bara användas av den som gått hela utbildningen och gjort godkänt slutprov. Studerar man på heltid tar det ca 3 år. I utbildningen ingår anatomi, fysiologi, sjukdomslära, immunologi, psykologi, psykiatri, biopati, örtmedicin, näringsmedicin, homeopati, alternativ immunologi, alternativ psykologi, kinesiologi, frekvensapparatur, zonterapi, öronakupunktur, näringsterapi, biopatisk strategi.

För mer information om de olika terapierna: www.biopatiakademin.se

En biopats arbetssätt
Biopatens viktigaste uppgift är att ta reda på orsaken till dina besvär och ge hjälp till självhjälp att göra något åt dem.Med hjälp av biopatisk kinesiologi kan jag ta reda på om det finns brist på näringsämnen, störningar av kemikalier och/eller metaller i kroppen, om det finns strukturella obalanser i t.ex ryggraden, om det finns övekänslighet mot mat, djur m.m. Det går även att testa känslomässiga obalanser och en terapi så känslorna balanseras.

Efter vad som kommer fram i testet får du ett hjälp till självhjälpsprogram, som kan bestå av kostförslag, gå ut och gå, stretching, kosttillskott blomstermedel m.m.

Effekt
När man gör positiva förändringar i livet startar kroppens självläkande krafter och symtom och besvär försvinner. Det är biopatens uppgift att se och föreslå förändringar för fortsatt hälsa.

Det bästa är att använda Biopatin för friskvård eller hälsokontroll så att sjukdomar aldrig får fäste. Små förändringar i livet gör stora förändringar för hälsan.

Jag är i slutet av min utbildning till Biopat och jobbar med det som är tentat och klart.